Leads genereren voor je website door gebruik te maken van slideshare

 

Leads genereren met Slideshare is een manier die nog niet door veel ondernemers wordt toegepast. Er wordt gezegd dat slechts een derde van de marketeers gebruik maakt van dit platform.

 

Leads genereren met Slideshare.. de goudmijn die je concurrent nog niet ontdekt heeft…

 

Slideshare wordt wel de youtube van de powerpoint presentaties genoemd. Wat is slideshare precies en waarom kan het jou helpen om meer leads te genereren voor je website?

Slideshare is opgericht in 2006 en was bedoeld als een platform voor het delen van presentaties. Onlangs heeft Linkedin Slideshare opgekocht voor een bedrag van $ 119 miljoen dollar. Door deze overname is het nu makkelijker geworden om de slideshows op slideshare met je zakelijke Linkedin netwerk te delen .

 

 

lead generatie met slideshare en linkedin

 

 

Slideshare is in principe gratis in gebruik waardoor dit een zeer voordelige manier kan zijn om je bedrijf onder de aandacht van je doelgroep te brengen.

Leads genereren met Slideshare kan een goede marketing strategie voor jouw bedrijf zijn mede door het feit dat de concurrentie op Slideshare lager is dan op andere social media netwerken zoals bijvoorbeeld Facebook.

Tel daarbij op dat Slideshare gemiddeld meer dan 70 miljoen bezoekers per maand krijgt dan kun je je voorstellen wat voor een enorm bereik aan je voeten ligt.

Daarnaast helpt Slideshare ook om je SEO te verbeteren. Ongeveer 80% van de bezoekers van Slideshare komen binnen via de organische zoekresultaten.

Als je een slideshow in Slideshare creëert, heb je de mogelijkheid om een passende metabeschrijving  en titel op te geven. Hierdoor kan het goed zijn dat de content die je op slideshare publiceert, hoger rankt in de zoekresultaten dan de originele content op je website.

 

Waar moet je op letten bij het maken van een presentatie om deze te publiceren op slideshare?

 

  • begin met een afbeelding die goed duidelijk maakt waar de presentatie over gaat en die uitnodigd tot het kijken van  je presentatie.

 

  • Focus op het geven van waarde in plaats van het pitchen van je bedrijf bij het creëren van de slides.

 

  • check je data. Zorg ervoor dat de data die je in je slides verwerkt correct is.

 

check je data

 

  • Combineer afbeeldingen met tekst in de juiste verhouding in je slides. Niets is zo vervelend als slides met oneindige lappen tekst en bijna geen afbeeldingen. Een goede regel hiervoor is de hoeveelheid tekst per slide te beperken tot 3 a 4 alinea’s.

 

  • Publiceer minimaal 4 slides. Eerst vanaf de vierde slide kunnen links geactiveerd worden. Je wilt natuurlijk op strategische plaatsen binnen je slideshow links naar je website opnemen om leads te genereren voor je business.

 

Het zou natuurlijk vreselijk zonde zijn als je slideshow een hele hoop views krijgt en jij eerst na een paar maanden ontdekt dat de links niet klikbaar zijn. Daar zou je dan een gigantische hoeveelheid gratis verkeer naar je website zijn misgelopen.

Zoals  gezegd, leads genereren met Slideshare kan een effectieve en voordelige marketingstrategie zijn om succesvol gekwalificeerde leads voor je bedrijf te genereren.

Pas deze methode toe en kijk wat voor resultaat het voor jou brengt.

 

Heb je leads genereren kunnen door gebruik te maken van Slideshare? Deel dan gerust je succesverhaal in de reacties !!!

 

 

 

Michel Tempel

Michel Tempel

Michel Tempel is de eigenaar en drijvende kracht achter Meeronlineresultaat . nl

Hij geeft in zijn blogs internet marketing , conversie optimalisatie, marketing psychologie en SEO tips.

Snel meer leads genereren?
Je bent er bijna!Waar mogen we hem naartoe sturen?